Drumband op Klompn

Uit het land waar roest nooit rust en afval niet bestaat komt “the marching drumband on wooden shoes loop machine ” kortweg…. Drumband op Klompn. Snaar en de 3 T`s zijn de vrolijke tamboers uit Twannie`s wereld. Ze trommelen er lustig op los en maken er altijd een feestje van.

Het is een mechanische drumband waarvan 4 paar klompen zorgen voor het basisritme. Dit wordt aangevuld door de 4 figuren die elk 6 stokken hebben waardoor ze verschillende ritmes kunnen spelen. Het hart is een rol met daarop schroeven die werkt zoals een ouderwets muziekdoosje. Deze rol is “geprogrammeerd” met de ritmes die je met het toetsenbord van een oud harmonium aan en uit zet. Daarom kun je het ook een analoge drumcomputer of loopstation noemen. Het geheel werkt op luchtdruk en 24 en 12 volt en is gemaakt van gerecyclede materialen, o.a. 20 fietswrakken, 3 kabel haspels, 3 cv-expansievaten, boom van een koets en een harmonium uit 1900.

Het is ongeveer 3 meter lang 1,4 meter breed en 2,2 meter hoog, minimale hoogte om naar binnen te kunnen is 1,75 meter. Het heeft een harde vlakke ondergrond nodig van steen of asfalt. Het geheel is verlicht zodat het ook heel mooi in het donker is.

Speelduur is standaard 3 x 30 min in 4 uur, andere tijden in overleg.

 

 

Straatheater Drumband Harlingen 020

 

Straattheater Drumband Harlingen 011

 

 

Straattheater Drumband Harlingen 009

 

Straattheater Drumband Zuidlaren 034

 

Straattheater Drumband Zuidlaren 066